En liten observation.....

Jag har uppmärksammat en sak när jag jobbar...att det är otroligt många män/pappor som lämnar sina barn på Förskola och Fritids....många fler än "förr" i tiden när mina stora barn var små.

Kan inte låta bli att undra om det har att göra med att så många barn lever ett "varannanveckas" liv?
Eller är det bara så att papporna har blivit "bättre" på att ta ansvar över barnens vardag?

Det finns ju naturlugtvis pappor som i ett förhållande tar mer ansvar än vad mammorna gör..men de är helt klart färre till antal....

På sätt och vis så får barnen genom en separation mellan föräldrarna en "vardagsrelation" till båda sina föräldrar och det kan jag tycka är bra...men otroligt trist att det ska måsta till en separation för att den andre föräldern ska ta sitt ansvar.

Kanske är det vi kvinnor...ja inte alla då...som "tar" för mycket ansvar i just den biten.
Det är oftast vi som går på utvecklinssamtal, föräldramöten osv....det är vi som är hemma och Vab:ar när barnen är sjuka...det är oftast vi som ser till att barnen är rena och hela. Det är vi som klipper naglar, rensar öronvax och klipper håret...lägger dem på kvällen, läser saga eller liknande.

Sånt "slipper" papporna oftast ifrån i en relation...men vid en separation så måste de ju även vara delaktig i den biten...så det är inget ont som inte har något gott med sig:)

Sen så är det ju naturligtvis en önskedröm för alla barn att deras föräldrar ska leva tillsammans och vara lyckliga i alla sina dagar...men det fungerar ju inte så alla gånger tyvärr.

Hursom helst så tycker jag att det är roligt att se att det är så himlma många pappor som just lämnar och hämtar sina barn:)

Nu så ska jag ta och sy i ordning gardinerna till Melwins rum...jag har lovat att det ska vara klart tills att han kommer nästa gång...så det är bäst att jag lägger på en rem:)

Men först en liten melodi såklart...lyssna och njut gott folk för här kommer en gammal goding:)

Kram

Kommentarer
Postat av: Erika

Här blir det nog Mats som får lämna på dagis eftersom han börjar senare än mig. Sen hämtningen får vi se hur det blir :)

Annars så delas det på mycket, men eftersom jag är hemma på dagarna så tar jag ju den största delen.

Men i januari är det Mats tur att vara hemma ett halvår :)

2011-10-14 @ 12:50:30
URL: http://morgondimma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0