Sociala mediers inverkan på våra liv

Alla får  tycka vad man vill angående sociala medier och det gör vi ju. Men som allt annat så finns det både för och nackdelar.
Jag använder sociala medier själv, både Facebook och Instagram och jag tycker att det är roligt.
Framförallt så är det roligt att följa personer som har flyttat från bygden och att kunna få ta del av deras vardag är ju helt fantastisk :)
 
Men ibland så tycker jag det verkar som att jakten på det perfekta livet och den perfekta personen går lite till överdrift.
Ska framtiden bli sådan att vi lever ut allt på sociala medier?
Kommer de naturliga mötena mellan människor helt att försvinna?
Kommer vi att sitta bakom våra skärmar och uteslutande kommunicera på det sättet?
 
Jag hoppas verkligen inte det, men tyvärr så känns det som om att vi är på väg dit....
 
Ibland så tycker jag att det var lite bättre förr. Kanske är det ett "ålderstecken" men då får det vara det ;)
 
Idag så går en del människor i taket om de blir borttagna som vän från Facebook, för vad ska folk tro att den borttagna personen har gjort för fel som blivit ratad??
Idag så bedöms en persons "perfekta" liv utifrån inlägg, bilder och resonemang på sociala medier. 
Idag så umgås vi mer på sociala medier än vad vi gör i det verkliga livet.
Idag så kan vi skriva otroligt kränkande saker till människor på sociala medier som vi aldrig ens har träffat i det verkliga livet
 
Förr så argumenterade vi ansikte mot ansikte eller i telefonen och kunde bli lite sura på varandra. Oftast gick det över och gjorde det inte det så var det inte direkt nån "oro" över vad alla andra skulle tycka över att dessa två inte var vänner längre.
Förr så var inte allt så inrutat utan de flesta gjorde spontanbesök hemma hos varandra, vilket jag för övrigt tycker är mycket trevligt när någon bara ringer på dörren och vill ha en kopp kaffe. Men tyvärr så sker det alltför sällan.
Förr så respekterade vi att vi kan ha olika åsikter utan att kränka varandra för det. Sedan att vi kunde ha meningsskiljaktigheter kring en specifik fråga det är en helt annan sak.
 
Nu låter det ju som att jag inte alls tycker om sociala medier, men det gör jag absolut. Jag tycker att det är otroligt roligt och intressant att följa mina vänners liv. Det är roligt att få ta del av deras vardag på ett sätt som jag inte skulle kunna göra om det INTE fanns sociala medier.
Men ibland så måste man reflektera på hur man beter sig på sociala medier. Jag brukar tänka att om alla skulle ställa sig frågan : "skulle jag kunna säga detta öga mot öga till denna personen och inte bara bakom skyddet av en skärm?" ,så tror jag att kränkningen skulle minska.
 
Ja detta är vad jag funderar över denna söndag....
 
Dagens melodi får bli en gammal dänga som härrör till dagens tema.
Kram på er!
 
 
 
 

RSS 2.0