Long time no see....

Har inte orkat blogga nu på några dagar.

Jag har faktiskt mest legat i soffan och sovit....

Åkte på världens feber natten till måndag...hade lite ont i halsen bara på söndagen men kände mig jättepigg....

Men på natten så bröt det ut....kändes som om jag låg i en Pool och sov...jag var alldeles genom svettig...håret var lika blött som om jag hade nytvättat det...usch!!

Kan inte ha varit mysigt att sova bredvid mig då inte ;)

Idag och igår så har jag försökt att göra vissa saker hemma men blir alldeles svettig...mindre kul:(

Det är sådan här gånger som man önskar att man hade ett kontorsjobb....

Men när man som jag har ett fysiskt jobb där man är i rörelse hela tiden...det funkar liksom inte...tyvärr:(

Sen så missar jag ju en vecka med en av mina favoriter på jobbet( om man får säga så)

Vi jobbade tillsammans förra veckan med och jag hade verkligen sett framemot en vecka till med henne...men nu sket det ju sig.

Det är konstigt det där hur man trivs med olika människor....jag har inga som helst problem med att jobba med någon i mitt arbetslag....sen om nån har problem med att jobba med mig...ja det vet jag inte ;)

 

Men jag har inte det i alla fall...sen så funkar man ju bättre med vissa än med andra så är det nog på alla arbetsplatser...Och denna kvinna som jag nu skulle jobba med hon är en sån som jag funkar kanon med...vi behöver inte "prata" med varandra om ni förstår vad jag menar...allt bara flyter på:)

Sen så har jag och framförallt Signe haft maximal otur med förkylningar/virus en längre tid...ja även Clara också...men jag tror att för min egen del så hänger mycket ihop med  min oro och mina funderingar hur det kommer att gå för min son också ihop med att mitt immunförsvar ligger i botten...

Inte för att jag är deprimerad eller så men lite nedstämd ibland och grubblar väldigt mycket på hur hans liv kommer att se ut....

 

Nej nu ska jag gå ner och se hur det går för min älskade som håller på att måla för fullt på väggarna i källartrappen...

Jag fixar inte ens DET nu...jag som älskar att måla...men det bara värker i min kropp:(

Min låt för dagen är en gammal goding med en artist som också har en underbar röst.... som ni kanske har förstått vid det här laget så gillar jag artister med lite "egna" röster;)

Håll till godo kära vänner :)

 

 


Feberfredag.......

Idag så har jag vabat...ja även igår.

Signe fick feber först och sedan igår kväll så fick även Alicia det....tydligen så är det något som går nu för halva Signes dagis var hemma igår.

Det var meningen att min älskling skulle vara hemma med tjejerna idag...men då fick han gå ut och jobba extra...så det var ju jätteroligt:)

 

Men jag har känt mig såå less idag...barnen har varit griniga och trötta...en riktig feberfredag med andra ord:/

Jag riktigt längtar tills på måndag när jag ska tillbaks på jobbet igen:)

 

Jag var in på Ica i Bjästa igår kväll och jag måste verkligen säga att det minst sagt var en tryckt stämning...oftast när man går på affären så där så går alla omkring i sina egna tankar...men så var det inte då.

 

Kom jag och gick mellan 2 montrar så tittade personen som passerade i en annan gång upp liksom för att kolla VEM det var...kändes som om hela affären läste av varandra på något konstigt vis...typ att "vad tycker du om allt det här och vilkens sida står du på?"

Det blir kanske så att man misstänker varandra...jag för min del tänker inte så...har varit klar i vad jag har valt att tro på ända från början och framförallt sedan domen föll...

 

Mitt musikval för dagen är en go´låt helt i min smak.....lyssna och njut:)

Kram!

 


Angående gårdagens omtalade Tv-program...........

Jag hade nästan bestämt mig för att inte skriva något om gårdagens inslag i Uppdrag granskning...men jag kan inte  riktigt låta bli...

Min dotter går i samma skola som det hela inträffade dessutom så var hon klasskamrat med " Linnea"...

Så man kan ju säga att jag har varit insatt i detta sedan det hände.

Det har gått otroliga rykten och påståenden om än det ena än det andra och jag har försökt att prata med min dotter och hennes kompisar om att man inte ska tro på allt som påstås...INGEN av dem var där när det hände!!

Jag har ända från början sagt att det finns bara 2 personer som VET vad som hände och det är de 2 inblandade...förövaren och offret.

 

Men rykten är ju som sagt svåra att stoppa.....att barn och ungdomar tror och lyssnar till rykten det kan jag ha en viss förståelse för...men att vuxna människor som inte heller har en aning om vad som har hänt uttalar sig om något de TROR sig veta för att det har min ""kompis, systers, mans arbetskamrat "sagt eller hört...det är helt djävla sjukt!!!

 

Jag lider verkligen med flickorna som inte har blivit trodda av de som kallade sig för vänner och jag lider också med pojkens familj...tro för guds skull inget annat.

Jag skulle nog också försöka rädda min familjemedlem om jag vore i samma sits...men jag skulle också inse att det  han eller hon nu har gjort är en fruktansvärd händelse och att den personen behöver all hjälp den kan få.

 

Det som är det värsta i hela denna kråksång det är att ungdomar FORTFARANDE inte tror på flickorna...fastän han har gjort ett erkännande...dessutom så uppger de exakt samma vittnesmål av samma händelse...så då är vi tillbaks där jag började att det BARA är de 2 som var inblandad som VET vad som hände och sas....

 

Sen det här med att DNA bevisningen skulle vara så låg att det skulle kunna tillhöra vem som helst med samma hårfärg t.ex....

Då har jag ju bara en undran OM det skulle vara så....???

VARFÖR  har man då inte tagit den person som våldtog och mördade Malin utanför Husum för ett X antal år sedan...det sk " Malin mordet"...???

Jag menar om en DNA bevisning är så luddig att det skulle kunna vara vem som helst med samma utseende...varför har man då fryst ner hennes byxor i väntan på att tekniken ska gå framåt så att man kan göra ett  test på den lilla mängden sperma som finns där....då har man ju bara kunnat chansa och sagt att det stämmer in på dig för du är Blond och Blåögd...???

 

Nej nu ska jag inte älta i det här....hela situationen är så sorglig för ALLA inblandade....

Min låt för dagen är en gammal goding från ett tidigt 80-tal....fast i en ny tappning.

Underbar låt...kram på er:)

 

 

 


Kass internet funktion.....

Har varit tunt med bloggandet  nu på slutet men det beror på att Telias bredband har varit kasst....

Börjar bli ganska så less på det här nu.....ibland kan det funka huuur bra som helst sen så kommer det en period när det bara djävlas hela tiden:(

 

Har haft problem med att komma in på vår sida som vi gör avvikelse rapportering på jobbet också...men i fredags så fick jag ett nytt lösenord så det var ju bra:)

Men jag har inte kunnat gå in på den sidan förrän idag...eftersom internet inte har fungerat:/

Hur klarade man sig förr tro...utan datorer??? Det är nästan som att man har glömt hur det var då...Hmm snacka om att man glömmer fort ..haha:)

 

Nej nu ska jag ta och gå ner och griljera en skinka som jag köpte idag...så det finns STOR risk för en skinkmacka senare i kväll ;)

 

Min låt för dagen är en låt som jag har lyssnat på många,många gånger under min uppväxt tid....håll till godo med lite hårdrock :)

Kram på er!

 

 

 

 


JAG har i alla fall barnasinnet i behåll ;)

Kommer man någonsin att bli"vuxen" i sinnet???

Ibland så undrar jag verkligen...

Jag bara älskar att vara sådär galet" dryg" ibland.....bara vara liksom om ni förstår vad jag menar?;)

Jag kan få såna "tokryck" ...inte alla i familjen tycker att det är lika roligt som jag tycker alla gånger...men för det mesta så tror jag nog att min äldsta dotter tycker att det är liiiite kul i alla fall:)

 

Igår var en sån där "knäppdag":)

 

Klart att jag är vuxen vill bara påpeka det...men det som är viktigt för mig är att kunna plocka fram den där "knäppa" sidan ibland också...eller vad tycker ni?

Ska man få vara lite småknäpp ibland...eller ska man bara vara alldeles alldaglig bara för att man är vuxen och har familj?

 

Tur att min älskade är likadan...att han också flippar ur ibland och blir lite knäpp;)

 

Mitt låtval för dagen är en Leonard Cohen låt som jag hörde nu på Så ska det låta ikväll...och det var väldigt länge sedan jag hörde den...lockar fram många minnen från min mor och hennes dåvarande man Nils när vi bodde på Trojavägen i Husum...håll till godo gott folk:))

 


Ved/ Luft/Luft ochVatten......????

Gud vad svårt det är med olika uppvärmnings system...

Håller på att kolla på en ny panna till huset och 2 acc tankar..då ringer papsen i kväll och säger: Köp en luftvärme pump i stället...

Åh...jag blir så kluven:/

Har egentligen ingen aning om vad som är bäst....

 

Men man kommer nog fram till en lösning någon gång i alla fall...men det sätter onekligen griller i huvudet på en ...Hmmm

 

Längtar verkligen efter sommaren nu...men det är inte sååå himla långt bort.

Faktiskt bara 23 veckor kvar tills att jag blir Fru Häggkvist;)

 

Mitt låtval för idag...det är en låt som har suttit i min hjärna sedan min lunch idag... 2 av mina arbetskamrater gick och trallade på denna då...och sen så får jag inte bort den.

Kanske detta hjälper;)

Kram och suss gott!!!


Kommer ni ihåg????

80-talet är det mest händelserika årtiondet i mitt liv...det var då allt började..:)

Jag är ju född 1973...så mitt "liv" började inte förrän  på 80-talet så det är ju inte konstigt att man kommer ihåg så mycket från den tiden....

 

I håret så hade man sockervatten eller kopiöst med hårspray...försökte bleka håret med Vätesuperoxid:/

Naturligtvis så var det touperat till ett oigenkännligt skatbo;)

Make up:en  var väldigt olika...jag fastnade snabbt för svart...men det var otroligt mycket ljusblått på ögonfransarna...rosa ögonskuggor osv. Idominsalva var ett måste på läpparna...eller så ljust rosa läppstift man kunde ha så allas ränder såg oerhört gula ut ;)

Kläderna var ju helt otroliga....Stora axelvaddar...byxor som skar in i varje liten vrå mellan benen man kan tänka sig pg.a att man drog upp dem så långt  och snörde åt med skärp.

Breda midjeskärp i resår var ju oerhört snyggt...eller?

På grillen i Bjästa kunde man gå och käka en luffarmacka eller dela på en strips med sötsenap och dill ;)

Min favoritglass på den tiden var Boccia...kommer ni i håg den?

Coco Bahia var en favorit läsk också...till alkoholen så drack man Vodka Sour som man kunde köpa på Nordhallen....Det var tider det...Kommer i håg att när jag började tjuvröka så kostade en ask Röd Prince 16:-...och idag kostar de 50:-, helt sjukt....

 

Musiken hade en oerhört stor betydelse för mig under den tiden...framförallt denna grupp som ni ska få ta del av idag.....lyssnade oerhört mycket på dem under dessa år:)

Denna låt eller framförallt hela detta album har jag väldigt många roliga minnen ifrån....

Jag var på ett IOGT-NTO läger...ja jag var med där...för då fick man åka på Sportlovs läger;)

 

I alla fall så var vi I Hammarstrand  på läger och träffade ju naturligtvis en massa killar där som vi hade väldigt roligt med;)

Dessutom så bjöd de ju på alkohol också...(Ja jag VET att man inte ska dricka alkohol på IOGT-NTO läger...men det gjorde jag)

Vi åkte i alla fall runt i denna lilla byn och drack sprit och lyssnade bl.a denna skiva...eller rättare sagt kasettband med en kille som hette Valross i efternamn men jag kommer inte ihåg hans förnamn....men han hade ingen motorhuv på sin Volvo 142...Coolt eller inte ?;)

 

Så vad kommer ni i håg från 80-talet????

 

Kram på er!

 

 


På bättringsvägen i sitt mående....:)

Har haft fullt upp i helgen så jag har inte hunnit sitta vid datorn känns det som....men ett litet inlägg ska det bli i alla fall.

 

Idag så bär det av till Kramfos och hälsa på min älskade son:)

Han verkar må riktigt bra nu och det värmer verkligen ett modershjärta:)

Dessutom så han har fått bli lite ansvarig för en studio som de har hållit på att bygga...och det passar honom ypperligt.

Han får hålla på med musiken som är hans passion här i livet och samtidigt så har han en värdefull uppgift:)

De andra grabbarna ser upp till honom litegrann och bara det gör att hans självkänsla stärks otroligt:)

 

Hoppas, hoppas att detta är hans "räddning" eller vad jag ska kalla det....

 

Ikväll så åker killarna till deras mor och Clara kommer hem från sin far hon har varit där sedan i onsdagskväll...och det är väldigt länge sedan hon var där såå många dagar.

 

Satt igår och tänkte tillbaks på min barndom och vilka otroligt konstiga saker som fastnar i ens hjärna...saker ,händelser som bara finns där...för att man en gång har präntat in det i hjärnan.....sen så helt plötsligt poppar de upp när man minst anar det ;)

 

Vi hade en musiklärare i mellanstadiet som förmodligen hade en förkärlek till dessa 2 melodier som ni ska få höra idag...vi sjöng dem jämt känns det som...åtminstone åtskilliga lektioner:)

Så håll till godo med lite Taube nostalgi...det är det verkligen för mig åtminstone..kram:)

 

 


"Arn kväll" med min älskade.......

Jag har sagt det förut och jag säger det igen...barns kommentarer är oslagbara;)

Det finns inget bättre än när barnen försöker få in ett ord i ett sammanhang...fast de inte har en aning om ordets rätta betydelse....

Clara var otroligt "duktig" på det när hon var liten...

När hon åkte bil med sin far och han tyckte att bilen framför körde sakta så sa hon: "Pappa , den där bilen kör ju i Zonterapi" När hon i själva verket menade "Ultrarapid" :)

Eller när hon kom hem och sa:" När min farmor dör så ska hon brännas och läggas i en minneslucka" ;)



Idag så fick Alicia följa med sin pappa till farmor och farfars fjällstuga...hon fick reda på det under dagen att de skulle åka...så hon blev ju jätteglad naturligtvis:)

Men sen så kommer hon på....."Men Signe då? Vart ska hon vara?"

"Ja,svarar jag hon ska ju vara här hemma med oss"

"Åh vad skönt!!! Då slipper man ju allt gnäll" ;)

Ja så ser hon på sin syster tydligen ;)

Så roligt för henne att få åka iväg själv med sin pappa och göra något bara de 2...samtidigt så får hon ju "rå om" farmor och farfar alldeles själv...så hon kommer nog att ha det jättemysigt:)

 

Ikväll så älsklingen och jag se på Arn filmerna...Ken har inte sett dem, men det har jag och jag ser dem gärna igen:)

Men först en liten melodi.....

Dagens låt är från ett av mina favoritband...kan aldrig nånsin lyssna mig less på dem...så lyssna och njut av lite Judas;)

Kram

 





Starkt drag från fiskarnas tecken ......

Kommer på mig själv att gå omkring och planera på dagarna...ibland så gäller det något i hemmet och ibland bara saker som vi/jag ska göra:)

 

Undrar om alla är så??

Jag är ju fisk och fiskar dagdrömmer ju allt som oftast...det är nog det starkaste draget som jag har från fiskarnas tecken...att grubbla och fundera;)

Hallen gjorde jag om för någon kväll sedan- i tankarna alltså- kunde f-n inte somna så jag låg där och planerade...

Försökte få med mig min älskling också i diskussionen men han var betydligt tröttare än jag ;)

 

Men nu har jag bestämt mig...hatthyllan ska väck och upp med en massa krokar i stället...måste bara hitta några som faller mig/oss i smaken först;)

 

En uteplats är det jag har funderat på idag...hur den sak se ut och var den ska vara...ja ni förstår;)

Vi har i princip bara sten i backen där vi bor...så det går inte att lägga plattor och göra en uteplats utan det måste vara i trä på något vis...ska nog ta en funderare med mina bröder och min far...de är ju trots allt snickare hela högen :)


Älsklingen håller på att baka ...det luktar gott i hela huset...ska nog försöka gulla till mig en liten bit;)

 

Mitt musikval idag är en relativt ny låt som jag bara älskar...riktig skön är den...så lyssna och njut.

Kram på er allihop!!

 

 

 


Ska man säga som det är eller tassa på tå??

Jag blir så himla less på människor som man ska tassa på tå för.....man kan inte säga ditt eller datt för då kanske den tar illa upp....

Men hur ska man göra då?

Ska man gå genom livet och bara tiga om något känns fel...eller ska den eller de som det berör kanske för en gångs skull ta åt sig av kritiken som riktas mot ens beteende eller sätt att vara...

Man kanske själv inte är medveten om hur man uppfattas av andra om inte någon talar om det för den det berör.

Jag skulle absolut vilja att någon sa åt mig om jag gjorde något eller sa något som sårade någon annan...hur ska jag annars kunna ta itu med det själv?

Sen så är det ju olika hur vi människor uppfattar saker och ting och framförallt hur vi upplever olika saker.

Jag kan ju tycka att en sak upplevs som väldigt stötande...medan en annan person inte alls tycker det!

En upplevelse eller känsla kan aldrig vara fel...man kan inte rå för hur man känner....så är det bara.

 

Jag var på en utbildningsdag på ett behandlingshem som min son har varit på och då sa kvinnan som höll i det att jag kunde uppfattas som ytlig vid det första mötet....

 

Jag blev jätteförvånad...det är något som jag faktiskt aldrig har hört förut...men jag tog såklart till mig det:)

 

Ni som känner mig...hur uppfattar ni mig? Skulle bara vara roligt att höra:)

 

Min låt för dagen är en riktigt bra låt...enligt mig då såklart(som vanligt)

En goding från en svensk artist med en underbar röst...lyssna och njut:)

Kram


Pausa livet kanske...det vore nåt det ;)

Har varit utan Internet i 4 hela dagar...har inte kunnat se på tv eller bloggat...

Men nu så är ordningen återställd;)

Älsklingen har jobbat hela helgen så jag och tjejerna har varit hemma och haft myshelg;)

Alicia och jag skulle ha en myskväll på fredag...Vi la Signe i vanlig tid , Clara var på Hålan och Ken jobbade fram till 21:30...

När jag är i köket och håller på att poppa popcorn...då somnar lill bruden...så jag väckte henne och frågade om vi skulle fortsätta att se på filmen...och det ville hon ju såklart;)

Vad trist det  hade varit annars om hon bara hade sovit bort hela den "myskvällen" som hon hade sett framemot :/

Sen på söndag så var vi till käre far och grillade lite korv och barnen fick åka skoter...

Alicia tjatade på morfar att hon ville åka mer skoter men han frös så om sina händer sa han till henne...

Så då sa jag"Du kan få åka med mig gumman om du vill?"

Hon tittar storögt på mig och säger" Men mamma DU kan väl inte köra skoter????"

" Ska vi slå vad ??" Sa ju jag då naturligtvis...;)

Sen när vi åkte iväg så sa hon överlyckligt" Mamma , du kan ju !!"

Haha...ja de är roliga de små liven ;)

 

Melwin sa en rolig sak i kväll med: Han skulle "läsa" en bok innan han somnade..när han hade läst en stund så kom han ut till oss och säger" Jag kan nog inte läsa hela boken i kväll utan jag får pausa den så kan jag fortsätta i morgonkväll"

 

Pausa!?!...Ja det kan man ju också säga...så nu så ska även jag pausa....så kan jag fortsätta i morgon;)

 

Dagens låt blir en gammal goding...minnen till denna kan vara något diffusa......... framförallt eftersom det allt som oftast inmundigades alkohol när denna låt spelades...men bra är den i alla fall ;)

Kram på er!

 


Ååååh vad jag hatar såna här dagar......

Ibland så har man bara såna dagar som bara är......ÅÅÅÅHHHH!!!!

Känt mig på dåligt humör hela dagen och ännu sämre nu i kväll...

PMS kanske???

Jag vill verkligen inte vara en"surfitta" men det är jag verkligen.....*skäms*

Min stackars sambo får ju tyvärr också känna av min frustration eller irritation...eller vad fan man nu ska kalla det.....tur att han har överseende.

Han är nog van med värre saker....jag är inte precis den som är långsur....snarare tvärtom;)

 

Positivt är dock att mina småtjejer har kommit hem idag...det ska bli mysigt att bara vara med dem i helgen...det var väldigt längesedan det bara var de två hemma:)

Pojkarna har vi däremot haft flera "ensamhelger" med men inte med tjejerna...

 

Ska nog gå och pussa på min älskling och tala om för honom hur mycket jag älskar honom och hur lycklig jag är  för att han vill dela sitt liv med mig.....fastän jag är/har varit en "surfitta" idag ;)

 

Dagens låt får tala för sig själv....

 

 


Lite less blir man ju.....

Hade ju tänkt söka in på en utbildning till hösten men nu visar det sig att det utbildningen inte blir av:(


Så då måste jag ju tillbaks på ruta 1.....vad ska jag göra???

Har skickat iväg lite intresseanmälningar på 3 olika utbildningar i kväll så får vi väl se om de är lockande eller inte...

Man kan ju inte plugga bara för att plugga heller....

 

Vad trist det är när något sådant inträffar...när man äntligen har kommit på en lösning på ett problem....så rasar det bara.

Men jag får väl se det som att det är någon mening med det också...jag kanske inte alls ska plugga.

Kanske mina cystor i handen går tillbaks av sig själv som de faktiskt kan göra...fastän det är en väldigt liten chans ATT de gör det...;)

 

Ja, ja det blir nog bra i slutändan i alla fall...:)

Jag ska titta igenom de där utbildningarna åtminstone....

 

Min melodi för dagen är ännu en svensk låt...av en av mina absoluta favoriter när det gäller Svensk musik...lyssna och njut :))


Blåklocka med sjukhusbesök......

Igår så skulle äntligen Alicia få träffa Totte...min mors sambo.

Hon har längtat efter att få träffa honom jättelänge nu...så hon var helt lyrisk att han och moster Sara skulle komma och hälsa på:)

Så precis innan de kommer så går en säkring...en 16 ampere och vi hade inga fler hemma. Men vi skulle ju iväg och skjutsa pojkarna till deras mamma så då skulle vi fixa det då...

Naturligtvis så var det ju riktigt roligt att leka i mörkret i vårt Tv-rum...så Alicia springer i mörkret och kastar sig emot en av sofforna...vilket resulterar att den åker rakt in i väggen in under fönsterbrädan....så där landar hon med sitt öga...rakt i fönsterbrädan :/

 

Så vi skyndar oss att kyla ner det och blodet bara forsar ur hennes sår...ganska så skärrad var hon lillstackarn...

 

Jag ringer sjukvårdupplysningen och får höra att det är 58 minuters väntetid!!! Fattar ni 58 minuter och jag hade plats 10 i kön!

Kanske ska söka jobb där de verkar ju behöva fler som svarar i telefonen ;)

 

Ja allt gick ju bra och lilltösen blev omplåstrad och så:)

Nu har hon och lillasyster åkt till sin far men kommer redan på torsdag eller fredag:)

 

Mitt musikval för dagen är 2 gamla godingar...svensk musik när den var som bäst.....håll till godo;)

Kram

 

 


RSS 2.0